12-годишно момиче от Пазарджик дари прекрасната си дълга коса за онкоболни. Даниела

...
12-годишно момиче от Пазарджик дари прекрасната си дълга коса за онкоболни. Даниела
Коментари Харесай

12-годишната Даниела дари косата си за онкоболни

12-годишно момиче от Пазарджик дари прелестната си дълга коса за онкоболни. Даниела Кузманова  сама потърсила фризьорката си, която пък я завели в салона на колежката си Гергана Томова. Тя е измежду деятелите на националната акция „ Надеждата е красива “.

Гергана ни описа, че Даниела е последната дарителка на коси, само че напълно не е единствената в Пазарджик. Само през този салон за към 3 години са минали най-малко 15-20 посетителки, тръгнали със същото благородно желание. Най-радващото е, че все по-често това са млади дами или деца. Най-малкото момиченце е било единствено на 7 годинки, описа Томова.

През времето, откогато оказва помощ на акцията, тя е ставала очевидец на доста красиви истории. Внучка отрязала косата си с желанието от нея да се направи перука за онкоболната й баба. За задачата обаче били нужни три коси. Намерила се и друга дама, която донесла към този момент отрязана плитка. Тях обаче трябвало да ги насочат непосредствено към майсторите-перукери, с цел да се схванат тъкмо от тези кичури да създадат тази за бабата.

Друга пазарджиклийка пък разказала, че дядо й е с рак. Човекът нямал потребност от перука, само че внучката решила да направи едно положително в името на вярата за неговото излекуване. Поне две майки са дали плитките си след раждането на бебетата си – отново като признателност и благопожелание някой някъде да бъде ощастливен.

Най-много ме радва фактът, че от ден на ден и повече младежи вършат този жест за заболели. Не подценявам възрастните, само че децата са бъдещето на страната ни. Ще я бъде България, щом българщината се възражда, те ме накараха да имам вяра в това! “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР